Herrens engel i en drøm

Jesus truet av terror
Jesus møtte trussel om terror allerede som baby i Betlehem. Den hellige familie, Josef, Maria og Jesus, ble varslet i en drøm om at de ikke måtte vende tilbake til kong Herodes. De flyktet til Egypt. Barnet Jesus ble tidlig kjent med livet som flyktning.
Da de var dratt bort fra Betlehem, viste Herrens engel seg for Josef i en drøm og sa: “Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og flykt til Egypt, og bli der til jeg sier fra! For Herodes kommer til å lete etter barnet for å drepe det.” Han sto da opp, tok barnet og moren med seg og dro samme natt av sted til Egypt. Der ble han til Herodes var død.
Etter at Herodes var død, viste Herrens engel seg i en drøm for Josef i Egypt og sa: “Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og dra til Israels land! For de som ville ta livet av barnet, er døde.”
Da Herodes forsto at han var blitt lurt av de vise menn, ble han rasende sint. Han var bare opptatt av å beskytte sin egen makt. Han sendte ut folk for å drepe alle guttebarn i Betlehem og området rundt som var to år eller yngre. Betlehem var ved Jesu fødsel en liten landsby. Noen mener det bodde 300 innbyggere der, og andre 1000. Antallet drepte barn settes av noen til 10-20 barn under to år ved Jesu fødsel. Det er fullt mulig at den grusomme og ondskapsfulle kong Herodes kan stå bak disse barnemordene.
I Norge bor det ved inngangen til 2015 i alt 188 000 personer med bakgrunn som flyktning med lovlig opphold. Det er en stor utfordring, og det gir oss mange muligheter.
Hvordan kan vi møte ondskapen bak trusler, terror og vold i vår tid ut fra julens budskap?
Jesus, Guds Sønn, ble omgitt med omsorg fra sine hellige foreldre, jomfru Maria og tømmermannen Josef. Vi må som familie beskytte hverandre mot alt ondt.
Josef ble varslet om at de måtte flykte fra den onde kongen. En Herrens engel viste han vei videre gjennom drømmer. Jeg anbefaler dere å lese boka ”Drømmer og syner” skrevet av Tom Doyle. Han har i tretten år vært misjonær i Midtøsten og Sentral-Asia. Tidligere muslimer som har møtt Jesus i drømmer, forteller om menneskers vei til Gud.
Vi kan kjempe mot ondskapen gjennom kjærlighet i familien, gjennom julens glade budskap om frelseren som er født og gjennom Herrens engel som kan vise oss til Jesus.
Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.” Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang:
“Ære være Gud i det høyeste,
og fred på jorden
blant mennesker Gud har glede i”
.
Les mer i Matt 2,12-21 og Luk 2,12-14.
Tekst: Trygve Omland i Bladet Egden nr. 1 – 92. årgang desember 2021. Bladet kom i dag 10.12.2021, samme dag som Nobels Fredspris ble delt ut til to journalister. Sannhet og fakta er under angrep i vår tid og på Jesu tid.
Bildet er tatt under en vandring fra Lyngdal Misjonskirke med tittelen ”Veien til Betlehem”. Det er et utendørs julespill på Prestneset i Lyngdal.
Kan være et bilde av 8 personer, folk som står og utendørs
Lagt ut av Trygve Omland, Lyngdal 12.12.2021