Etterlyst side ved Jesu død

Etterlyst Jesus leser vi om og hører vi om, og mange ser det på TV og teater. Bjørn Eidsvåg forteller om sin forståelse av Jesus i mange medier. I forhold til Bibelens Jesus gir Eidsvåg oss en redusert versjon av den Jesus som kirken alltid har trodd på som sann Gud sant menneske, og som verdens frelser. Se mer hva biskop Halvor Nordhaug skriver i sin artikkel i Vårt Land 1. oktober 2016 om Hva skal vi med Jesus? 

Jeg etterlyser Jesus slik vi møter han i Bibelen. Bjørns Jesus er en annen Jesus. Jesu død for våre synder er kjernen i Guds kjærlighet, og denne kjernen handler om at Jesus døde i vårt sted. Slik har den geniale Gud gjort det mulig å gi oss nåde og tilgivelse.

Hva betyr det at Jesus døde i vårt sted?

Mitt vitnesbyrd er dette:

Jesus, Guds Sønn, som er ett med oss i alt, han er vår representant og stedfortreder overfor Gud.

Han tok på seg den straffen vi fortjener for våre synders skyld, for våre forsømmelser, for vår egoisme og for alle våre bomskudd på Guds bud.

Det Jesus gjorde, det gjorde han i vårt sted, på våre vegne, for oss, til beste for oss. I Guds øyne ser det ut som vi selv døde. Vi må aldri bli trøtt av å tale om Jesus som vår stedfortreder innfor Guds ansikt. Igjen og igjen må vi forkynne kjernen i vår kristne tro til stadig nye generasjoner.

Jesus innbyr oss til å bytte plass. Vi får hans plass som den skyldfrie, og han tar vår plass som den skyldige. Gud erklærer oss da i sin dom som  rettferdige og frie, når vi setter vår lit til dette budskapet.

Vi leser i Bibelen om Jesus og oss : Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for dem. 2 Kor5,15. Og vi synger: Det var en som var villig å dø i mitt sted.

Jesus sier til oss: Venn, det var for deg jeg døde og sto opp igjen.

Noen sier kanskje: Dette skjønner jeg ingenting av. Ja, det forstår jeg. For Gud selv, Den Hellige Ånd, må åpenbare det for oss.

Tekstvalg: Trygve Omland

10. oktober 2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg