Auksjon og loppemarked på Åpta Misjonssenter.

I morgen 22. juli 2017 skal jeg delta på loppemarked kl 10 og auksjon kl 11 på Åpta Misjonssenter. Hei, stikker du innom på denne folkefesten? Se i Lister24 side 32 på torsdag. Der finner du oversikt over en mengde muligheter til å gjøre spennende kjøp. Auksjonen er en viktig inntektskilde for å holde Åpta Misjonssenter i funksjon. Taket på kirka er bratt og utfordrende for de som nå holder på med å fornye det.

 


Vedlikehold av Åpta kirke og Misjonssenter.

 

Mange minner fra Åpta stikker hodet fram og sier hei:  Campingliv, barneleirer, ungdomsleirer, påskemøter, skolelagskor fra Salangen, teltliv, grilling, sjelesorg, bønn, forkynnelse av Guds ord, flyktningmottak  osv. Mange menigheter, organisasjoner og andre har brukt Åpta. Hvis mange av dem som har brukt Åpta, gikk sammen i et nettverk, kunne Misjonssenteret vokse i dybde og bredde og bli mer forankret lokalt og regionalt, tenker jeg.

Gudstjeneste i Åpta kirke med rik liturgi hadde vi blant annet sammen med sogneprest Helge Unneland.  Mange kom til kirka, og vi kjente at vi var i et hellige rom.

St. Hans feiring er en årlig sommerfest der vi deler Guds ord, sosialt samvær og sang rundt bålet. En gang var vinden så sterk at den slikket bort i noen tretopper.

Ingrid Waala var en mester i gjenbruk av mat. Hun kunne lokke fram gode smaker av mat som hadde vært på bordet flere ganger før.

Sammen med Margit Nilsen laget vi et program for hverdager som skulle passe for pensjonister ut fra de behov de har medisinsk,  sosial, og åndelig. Fagpersoner på ulike områder ga undervisning og informasjon.

Dette er bare noen små smuler fra minnekrukka. Antall misjonsvenner som har jobbet frivillig og gratis for Åpta Misjonssenter har ingen oversikt over, men mange er det. Hver enkelt fortjener en takk, tenker jeg. I en periode på 3 1/2 år fra 1988 til 1992 var jeg områdesekretær i Det norske Misjonsselskap  med vekt på strekningen fra Eiken til Lista, og dermed Åpta.

 

Auksjonarius Ingolf Vegge  svinger med hammeren så hans medarbeidere må stå klar til tjeneste til en hver tid. Bildet er fra en tidligere auksjon.

 

Her registreres salgene og betalingene ved en tidligere auksjon.



 

Bildet fra tidligere auksjon viser at det er mange forskjellige objekter som innbyr til å by høyest mulig.


Trygve Omland

Lyngdal 21. juli 2017.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg