Lokal mat på Rom i Lyngdal 1950-årene

 

 

Lokal mat på Rom i Lyngdal

Hva husker jeg om lokal mat på Rom fra oppveksten i 1950 årene?

·        Kjøttsuppe med klimper, makrellsuppe, sylta makrell, kjøttkaker med poteter og ertestuing, morrpølse, middagsrester.

·        Flesk, kjøtt og fisk som lå saltet i tønner i kjelleren.

·        Hermetiserte modeller, plommer og pærer på norgesglass.

·        Kål, kålrabi og gulrøtter som ble dyrket på gårdene.

·        Rå saft av blåbær og tyttebær, ripssaft, og rips kokt til saft.

·        Syltetøy av rips, tyttebær og blåbær som vi plukket selv.

·        Selvplukkete jordbær.

·        Flatbrød, potetkaker, lefser som ble lagt på gårdene.

Du som leser husker sikker mer. Hva spiste du i 1950- årene?

Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg