Åpta Misjonssenter med fremtid og håp

Vi ser på bildet Ingolf Vegge sammen med noen av medarbeiderne på Åpta Misjonssenter under auksjonen på lørdag 26. juli 2014. Jeg gir rikelig med ros til Ingolf og alle hans medarbeidere for deres utholdenhet, kreativitet og humor. Resultat i år vel 250 000 kr. Rekord i 2012: 330 000 kr.  

Jeg håper Det norske Misjonsselskap (NMS) satser på å drive campingplassen videre som et misjonssenter for fremtiden. Campingplassen har vokst enormt siden jeg jobbet i NMS som områdesekretær i Lister og Mandal området i tre og et halvt år fra sommeren 1988.  Det nye veisystemet har gjort Misjonssenteret mye mer relevant enn det var i 1990-årene. Mulighetene for å drive Åpta som et aktuelt misjonssenter er bedre enn noen gang.

Jeg har mange gode minner fra Åpta Misjonssenter. Derfor våger jeg å tenke høyt gjennom noen spørsmål: Vil NMS å gi større frihet, myndighet og ansvar til fotfolket lokalt? Vil NMS involvere menigheter og andre organisasjoner mer for å styrke driften av Misjonssenteret? Vil NMS invitere bredt til en ide-dugnad med sikte på å finne visjoner for fremtidig drift? Har NMS utarbeidet en strategiplan for driften av Åpta Misjonssenter for de neste 5-10 årene? Bildet under viser bestyrer Ingrid Vaala og områdesekretær Trygve Omland med misjonsflagg og Åpta kirke i bakgrunnen den 30.06.1990. Det er bilde fra Farsunds Avis.

 


Da jeg jobbet i NMS, forsøkte vi å nå ut til pensjonister gjennom kurs som skulle være relevante for denne aldersgruppen. 55+ er en viktig målgruppe. Det viktigste er likevel å nå ut til barn og ungdom. Jeg tror det må bygges en “Åpta-familie” som har et “eierforhold” til Misjonssenteret, og en tydelig forutsigbarhet over en tidsperiode.

Trygve Omland

27. juli 2014

4 kommentarer
  1. Please I just need your help to find Ingrid vaala sisters of late henny waala she is all for me. My life belongs to her. She did all about my success and will like to know if she is alive cause I lost her contact many years ago

  2. ambahe Ruffin dupleix:
   Ingrid Waala is dead, sorry. Thank you for the good words abount Ingrid. She was a good person for Åpta Misjonssenter. You can read more about Åpta Misjonssenter on my blogg trom.blogg.no. Look on Kirke og Misjon.

  3. Hi my dear Trygve Omland
   Really sad to know that my mother Ingrid Waala is not yet. I have lost the better thing i had in this world.May her soul rests in total peace hopping to meet her one more in heaven.
   Please is it possible to have familly contact or pass mine to them: 00237-675 065 833 or [email protected] and facebook : ambahe ruffai.
   Really sad.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg