Norea når ut til Midt-Østen og Nord-Afrika

Norea i Norge feirer i år 60 år, og Norea-uke i Lyngdal ble gjennomført for 46. gang i sist uke, men i noe kortere utgave enn tidligere. Siden jeg har jobbet et halv år i Libanon for lenge siden, er jeg spesielt interessert i Noreas engasjement i Midt-Østen. Jeg gjengir her noen opplysninger om arbeidet der som Norea Mediemisjon er med på.

 

Fotografiet tok jeg av en kirke i Midt-Østen som var skutt på, skadet og såret av krigshandlinger, men likevel et tilfluktsrom for tro og håp. Kristne satelitt-TV-programmer kan nå lenger enn kirkespirene og få håpet til å spire i håpløsheten

 

Kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika

SAT-7

Norea er engasjert i kristne satellitt-tv-program til Midt-Østen og Nord-Afrika gjennom organisasjonen SAT-7. I dette området bor over 500 millioner mennesker og ca. halvparten er under 18 år.

Norea er partner i SAT-7, som vil hjelpe kirkene og de kristne i Midtøsten og Nord-Afrika til å være vitner om Jesus.

Minst 14 millioner seere

SAT-7 har minst 14 millioner faste seere på fem kanaler. De kristne programmene produseres blant annet i Libanon og Kairo. SAT-7 driver også 17 oppfølgingssentre og bibelstudiegrupper i samarbeid med lokale kirker og organisasjoner.

Bygger broer for framtida

Gjennom ulike programmer vil SAT-7 informere, inspirere og underholde, og på den måten gjøre kristendommen relevant i seernes liv. Alle kanalene ønsker å gjøre Guds kjærlighet kjent. SAT-7 fungerer som en plattform kirkene i regionene kan ta i bruk når de driver opplæring i sine lokalsamfunn og retter opp i misoppfatninger når det gjelder kristendommen. Programmene som produseres er tverrkirkelige, og er relevante for katolikker, ortodokse og evangelikale kristne, for å nevne noen. SAT-7 ønsker også å bygge broer med majoriteten av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika som ikke er kristne. Ca. halvparten av de 500 millioner som bor i området er under 18 år, og framtida ligger i deres hender.

Den viktigste kilden

Kristendommens vugge stod i Midtøsten, men i århundrer har kristne i området vært isolerte og evangeliet brakt til taushet.  Forfølgelsen av kristne har blitt mer intensiv, og stadig flere forlater området. Land som Syria, Irak, Afghanistan, Saudi-Arabia og Iran, som er i SAT-7s målgruppe, er rangert av Åpne Dører blant de 10 verste landene når det gjelder kristendomsforfølgelse. I følge Åpne Dører er det en hovedtrend at forfølgelse skjer  i “svake stater der sosiale og politiske strukturer har kollapset slik at myndighetene har liten eller ingen kontroll. Den viktigste drivkraften bak er islamsk ekstremisme.

Kilder:

Vår samarbeidspartner og relaterte lenker (se nedenfor).

Ønsker du mer informasjon om arbeidet, kontakt Norea.

http://oldnorea.inprogress.net/prosjekter/sat7

Trygve Omland

14. mars 2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg