Kysten langs Lista er klar for turgåere

Listastrendene mister aldri sin magnetiske makt. Vi trekkes mot stiene, sanddynene og sandstrendene ved havet. I dag 23. mars 2016  var været strålende: Vind 3 m/s, varme 6 grader, regn 0,0 mm, sol og  delvis tynne skyer.

 

Valget for vår vandring i dag falt på Havika og landskapet rundt denne naturperlen.

 

Taren ligger langt inne på stranda og soler seg i vårvarmen.

 

Landskapet langs kysten på Lista er godt lagt til rette med stier for turister og turgåere .

 

Ei hytte med tærne nesten nede i tanga er bundet  med kjetting til fast grunn. Vi minnes om at alle dager er ikke like stille som i dag. Når stormene og vindkastene løfter bølgene høyt i raseri mot land, trenger hytta hjelp til å ligge i ro.

 

Turen i dag mot havet førte oss også til Borhaug og Borshavn som ligger godt skjermet mot havet av en lang, tykk og sterk molo. De mektige steinene ligger der som en serie minner om hva mennesker og maskiner kan få til i et målrettet samspill.

I Borshavn vokser det opp nye boliger godt beskyttet av den mektige moloen. Boligene må være midt i blinken for mennesker som har salt i årene og elsker spruten fra brautende bølger på vei inn fra det åpne havet.

VISJON.

Borshavn skal bli et levende senter for tettstedet Borhaug. Det skal utvikles til et næringsområde preget av turister og kulturbaserte næringsaktiviteter i et samspill med havneaktiviter.  Se mer: Farsund kommune Mulighetsstudie – Næringsutvikling i Borshavn
Utgave: 2 Dato: [14.04.2009] .


 

Borhaug er indrefileen og desserten langs den værharde kysten på Sørlandet.

Trygve Omland

23. mars 2016
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg