Brussel

Vi må aldri gi opp håpet om at Europa igjen kan bli et fredligere sted.

Jeg var i Brussel 18. april og 1. påskedag 24. april  2011 med Si reiser. Da markerte vi dagen for Jesu oppstandelse fra de døde. Vi trenger å minnes Guds seier over døden og dødskreftene. Fredens Gud vil forsoning mellom oss mennesker.

Jeg fotograferte noen sentrale steder i byen som jeg måtte se på igjen etter terrorangrepene i byen. Frykten mot mer terror må ikke ta makten over våre liv.

 

 

Hvordan kan forestillingen om enhetscellen Atomium brukes til å skape fredlige og tillitsfulle relasjoner mellom oss mennesker?

Atomium ble laget til Verdensutstillingen i Brussel i 1958 og forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger: Monumentet er 103 meter høyt. Ni stålkuler med en diameter på 18 meter er knyttet sammen med rør hvis maksimale lengde er 35 meter. Vinduer på toppen av monumentet gir god utsikt over Brussel. Monumentet skulle opprinnelig kun stå oppe under verdensutstillingen, men har blitt stående og har blitt kjent som Brussels svar på Eiffeltårnet. Kilde: Wikipedia.

 

Hvordan kan denne statuen i Brussel brukes til å skape en trygg framtid for barn i hele verden?

Manneken Pis, den lille tissende gutten, fonteneskulptur nær Grand Place, Brussel; liten bronsegutt med springvann i stråleform, utført av François Duquesnoy i 1619, angivelig til minne om en bortkommet gutt hvis far lovet byen en statue av sin sønn i den stilling han ble gjenfunnet. Ved høytidelige anledninger blir statuen iført klær; han har et rikt utvalg av uniformer, som i tidens løp er skjenket av forskjellige regimenter. Kilde: Store norske leksikon.

 

Hvordan kan Grand Place bli en stor plass for fred i Brussel, Belgia og hele verden?

 

Hvordan skal folk flest finne igjen tryggheten i gatene i Brussel?

Hvordan kan monumental kunst og arkitektur inspirere oss til å leve fredligere med hverandre?

Glassmaleri som viser Jesus Kristus som innstifter nattverden og deler ut brødet og vinen til sin disipler. Dette er Jesus legeme. Dette er Jesu blod.

Hvordan skal det sekulariserte Belgia og Europe igjen bli mer preget av Guds Sønn, Jesus Kristus, fredskongen?

Trygve Omland

24. mars 2016.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg