Langsiktige planer for eldreomsorg

Nybygg i Lyngdal for 360 millioner?

Det er bra at Lyngdal kommune arbeider med langsiktige planer for eldreomsorg. Da jeg leste i Lister24 på nettet 10. juni 2016 om nytt bygg for eldre i Lyngdal til 360 million kroner, spratt det opp noen spørsmål i hodet mitt .

 


Speiderne i Lyngdal marsjer inn til Lyngdal bo- og omsorgssenter 17. mai 2016 til ære for de eldre.

 

  1. Er dette ideer som har vært drøftet under samtalene om kommunesammenslåing?
  2. Hvor mye vil det koste den nye, sammenslåtte kommunen Lyngdal å oppgradere 56 institusjonsplasser og 64 omsorgsplasser pluss nødvendige plasser i Audnedal og eventuelt Hægebostad for at alle eldre i den samme kommunen får likeverdige og verdige tilbud i sitt nærmiljø?
  3. Hva skal 60 million kronene brukes til konkret innen utvidelse og modernisering av bygningsmassen vi har i dag? Skal ordet flikke på forstås som et positivt ladet ord?
  4. Hvorfor er ikke tomt på Rom nevnt som et mulig alternativ for nytt bygg?
  5. Er det positivt ladede ord som brukes når det snakkes om eldrebølgen som er ventet å velte over Lyngdal-samfunnet fra rundt 2030? Er ikke en bølge som velter over oss noe farlig, skummelt og truende? Er dette uttrykk for kommunens syn på oss eldre?
  6. Hva er grunnlaget for å hevde at Lyngdal kommune kan spare årlig seks millioner kroner ved å bruke velferdstekologi samtidig som antall eldre øker? Hvor mange flere over 75 år, 85 år, 95 år blir det i Lyngdal i 2030 enn i 2016?
  7. Blir de eldre i den nye kommunestrukturen integrert i prosessen videre som ressurspersoner med høy kompetanse på å være nettopp eldre, ja, gamle med erfaring for å si det positivt?
  8. Hva vil kommunen gjøre for å skape fellesskap for eldre som alternativ til ensomhet, når velferdsteknologen skal holde individene hjemme enda lenger?

Jeg ønsker alle i den nye storkommunen en trygg, likeverdig og verdig alderdom.

Trygve Omland

72 år

Lyngdal 10. juni 2016

Spørsmålene er sendt til T. Enoksen i Lister24 som kommentar til hans artikkel og til E. Haddeland ifm Lyngdals Avis. 17.06.2016.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg