Bryllupstale 3: Grunnvollen i et hjem

Jeg går for tida gjennom bryllupstaler som jeg har holdt ved vielser i Den Norske Kirke for å se hva jeg kan bruke i dag, og hva jeg kan endre eller føye til. Resultater er ikke ferdige taler, men en skisse som man kan reflektere ut fra.

Glimt fra bryllupstale 3

Bibeltekst:

Jesus sier: Hver den som hører disse mine ord og gjør det de sier, ligner en klok mann som bygde huset sitt på fjell. Regnet styrtet, elvene flommet, og vindene blåste og slo mot huset. Men det falt ikke, for det var bygd på fjell. Matt 7,24-25.

Tema: Gud har lagt grunnvollen til et nytt hus.

Refleksjon:

  1. Gud vil at det skal gå en opptråkket sti fra deres hus til Guds hus. Har det blitt mange gjengrodde stier i Norge siden 1980, hvis ja – hvorfor og hvordan gå opp stiene på nytt?
  2. På grunn av synden i vårt indre har viljen til troskap slått store sprekker. Derfor sprekker mange hjem. Det beste vernet mot syndens sprekker er korset som bygger bro over de største og de minste avstander. Hvordan kan korset stimulere til oppgjør, oppbrudd og tilgivelse i ekteskapet i vår tid?
  3. På en gårdsplass sto en hundre år gammel rekke med bokstaver i jern som ble til HJEM. Rett utenfor døra til huset var det et kors av tre på et par meter. Hvis noen ville inn i huset, måtte de gå forbi korset først. Hvordan kan korset være grunnlaget for et trygt hjem i år 2016?

 

 

Korset ser ut som en åpen favn med to utstrakte armer som vil omfavne deg i bønn om tilgivelse og med vilje til å tilgi. Tilgivelsen er fjellet og grunnvollen som tåler styrtregn, stormkast og storflom.

 

Foto og tekst: Trygve Omland

Lyngdal 17. juli 2016

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg