Gladmatfestival i Stavanger kan gi mersmak

I går 21. juli 2016 var jeg på Gladmatfestival i Stavanger. Restaurantene og andre spisesteder var fulle av folk. Gatene i havna var fulle av gående mennesker som hadde det til felles at de i stor grad var ulikt kledd og var fra ulike land.

 

 

Jesus har lært oss å be: Gi oss i dag vårt daglige brød. Jeg tenker at en gladmatfestival kan være en utfordring til å takke Gud for maten, for overfloden av mat, for det store utvalget av mat. Takk Gud for skitne tallerkener, og tenk over hvordan vi kan kaste mindre mat og dele bedre maten med våre fattige, sultne søster og bror. 

Jeg valgte sild da jeg testet gladmaten. Sild er fast del av min frokost.

På Gladmatfestival er de fantasifulle og glad i farger.

 

Gladmat handler om mer enn mat. Noen kan lære å klatre og mestre klatresamfunnet.

Matproduksjon er en øvelse i å konkurrere.

 

Blomster ved taxiholdeplassen skaper god stemning når du skal i gang med å smake på nisjemat og andre nydelig matretter.
 

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes.

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2016 arrangeres festivalen for 18. år på rad.

Gladmat ønsker å vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender. Samtidig søkes deltakere som representerer lokale kvalitetsprodukter med unike historier. Ovenfor som er uthevet i svart er sitat fra http://gladmat.no/

 

Foto og tekstvalg: Trygve Omland

Lyngdal 22. juli 2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg