Auksjonen på Åpta Misjonssenter er en folkefest

Auksjonen på Åpta Misjonssenter 23. juli 2016 varte nesten fem timer.  Da var det solgt 325 gjenstander under auksjonen. I tillegg kommer salget av mat og drikke, lopper, bøker, malerier med mye mer. Brutto kom det inn ca 295 000 kr og netto ca 265 000 kr.. Lederen for auksjonen, Ingolf Vegge, hadde med seg mange frivillige medarbeidere: Over 80 på lørdag, 29 på fredag og 25 på torsdag. Det er et imponerende dugnadsprosjekt.

Været var varmt og vennlig, og folk så ut til å kose seg i det store og det lille teltet, i kirka og ute.  Jeg traff mennesker jeg ikke hadde sett på lenge, og slik var det sikkert for mange. Auksjonen og loppemarkedet er en folkefest og et møtested for mange forskjellige mennesker. En ung gutt var svært fornøyd etter auksjonen fordi han fikk tilslag på en gyngestol. Den skulle han gi til sin mor.  Hun hadde hatt lyst på en gyngestol i tjue år.

 

Her er et lite utsnitt av gamle gjenstander. En rokk, en vaskeservant og ei kiste helt fra 1824.

 

 

Bilder med motiv fra fortellinger i Bibelen er en viktig del av tilbudet.
Maleriet her har som motiv å fremstille Jesus som taler til folket fra en båt i Genesaretsjøen.

Vi leser fra Mark 4,1 Jesus begynte igjen å undervise folket nede ved sjøen. Det samlet seg en så stor folkemengde omkring ham at han måtte gå ut i en båt og sitte i den ute på sjøen, mens hele folkemengden sto på land, helt ned til vannkanten. Hvorfor sitter ikke Jesus i båten på dette maleriet? En lærer på Jesu tid satte seg når han skulle undervise. Derimot sto læreren og tilhørerne under bønn og skriftlesning.

 


Alterteppet på veggen i Åpta kirke viser hva pengene fra auksjonen skal brukes til. Jeg ser kors og armer som viser at vi skal gå ut med det glade budskap om Jesus Kristus som verdens håp. Og jeg ser en båt med stort seil som Den Hellige Ånd kan blåse i for å føre misjonsarbeidet videre ut til de  unådde. Hva ser du…?

 

Foto og tekst: Trygve Omland

Lyngdal 24. juli 2016.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg