Miracles from Heaven

Filmen Miracles from Heaven så jeg på Lyngdal kino 14.09.2016. Mirakler fra himmelen åpnet øyne, ører og alle sanser for det mirakuløse i livet. Det skjer underfulle, små og store hendelser, i hverdagslivet. Vi må bare skjerpe bevisstheten og åpenheten for livet rundt oss. En sårbar, svak, liten sommerfugl er et mirakel.

Filmen handler om ei jente, Anna, på 10 år som får en uhelbredelig sykdom som rammer både barnet og familien med stor kraft. Filmen er en amerikansk, kristen film fra 2016. Den viser hvordan godhet kan kaste lys inn i mørket. En kvinne i mottaket ved et sykehus viser forståelse når mor og datter kommer dit for å få hjelp. En annen kvinne tar den syke jenta og hennes mor med ut på en festlig sigth-seeing i byen Boston der de er på besøk på grunn av sykdommen.

Den syke Anna hjelper et annet sykt barn til tro og til en lys avslutning på livet. Pastoren og menigheten som Anna tilhører, omslutter Anna med godhet. Et unntak er en kvinne i menigheten som påstår at i dette tilfelle det er en sammenheng mellom synd og sykdom, noe som blir avvist i filmen.

Annas mor mister troen på Gud på grunn av datteras lidelser og uforstandige uttalelser om årsak til sykdommen.

Anna faller ned inne i et gammelt, hult tre, og det ser ut som hun kan være død. Mora bøyer kne ved treet og ber fadervår selv om hun har mistet troen på Gud.

Anna får en nær-døden-erfaring av himmelen som gir Anna lyst til å bli der, fordi alt er så fint, flott og fargerikt uten sykdom og lidelser. Filmen slutter med at faren til barnet som døde takket barnet som overlevde sykdom og ulykke for hjelpen hun ga hans datter. Det skjedde da menigheten var samlet og Annas mor fortalte om det som hadde skjedd. Troen på Gud kom tilbake til mora.

Filmen gir ikke svar på lidelsens problem. Men den viser fram verdier som godhet, omsorg, fellesskap i familien og i menigheten, humor og festlige opplevinger, medisin- faglig dyktighet og empati, respekt og medmenneskelig forståelse.

Jeg angrer ikke på at jeg gikk og så filmen.

 

Trygve Omland

Lyngdal 16.09.2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg