Friluftsfest med pinnebrød

Pinnebrød prøvde vi å lage som unge gutter på tur til Jovannet i Lyngdal for ca. 55 år siden. Vi kom oss ut på en flat, hellende stein i Jovannet. Der laget vi et bål som brant ned til glør. Vi viklet deig rundt runde stokker uten bark på, og så holdt vi pinnene med brød over levende glør. Brødet var som en ål eller en orm. Jeg kan ikke huske om vi hadde en oppskrift å gå etter. Jeg tror prosessen med å steike var like spennende som å smake og spise pinnebrødet. Iallfall ble minnet om pinnebrødet godt å tygge på selv om pinnebrødet kanskje ikke var av topp klasse. Det er visst en kunst for amatører å unngå at brødet blir svidd og svart. Nå kan vi bare gå inn på internett for å finne en oppskrift. Det synes jeg ikke høres gøy ut. Pinnebrød må ikke være perfekt for at det skal bli en prisverdig opplevelse.

 

Husfarskole i Jovannet.



Gutter på tur.

Fra venstre: Trygve Vintland, Arnold Hagen, Trygve Omland og Roald Rom.

Bildevalg og tekst: Trygve Omland

Lyngdal 11.10.2016

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg