Guds rike er nær

Lær av Fikentreet.

Jesus taler nå i kirkeåret om de tider som skal komme. Han taler om trengselstiden som kommer og den store trengsel.  Derfor må vi være forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time vi ikke venter det. Så våk da!

Bildet er tatt fra Store Norske Leksikon om fikentre.

Ordene om trengsel tegner et dystert bilde av framtida. Men midt i tunge tider og tunge tanker dukker det opp en kort liknelse om fikentreet som vi kan lære av. Jesus sier:

Når fikentreet får sevje i greinene og skyter blad, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal også dere vite, når dere ser alt dette, at Menneskesønnen er nær og står for døren. Matt 24,32-33.

De fleste trær i Israel er eviggrønne, men fikentreet mister bladene om høsten og skyter nye skudd igjen sent på våren. Sevjen stiger opp i spirende skudd som snart blir til store blader. De gir skygge og skjerming i solsteiken. I tørket tilstand kan frukten brukes til runde kaker. Frukten kan også brukes som medisin mot betennelse og byller. Treet blomstrer tre ganger om året. Treet kan bli minst 5-6 m høyt, og det er derfor lett se. Det gode, fredlige, trygge liv er å kunne bo under sitt eget fikentre i skyggen og spise av frukten.

Når fikentreet springer ut i frø og frukt, varsler det at våren og sommeren er nær. Det gode liv er nær. Snart kommer det frisk frukt på fikentreet. Slik skal også dere vite, når dere ser dette skje, at Guds rike er nær. Slik blir det når Jesus som Menneskesønnen kommer uventet igjen til jorda og universet. Han kommer med nytt liv, ja, evig liv. Han kommer med det gode liv for de som har vendt seg til han i tro. Midt i motgang og mørke skal vi rette oss opp og løfte hodet, for vår forløsning er nær. Luk 21,28.

Menneskesønnen står for døren.

Ord til å meditere over: Matt 24,32-35; Mark 13, 28?32; Luk 21, 29?33.

Trygve Omland

Lyngdal 19.oktober 2016

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg