Bondens marked i Kragerø

JEG BESØKTE I GÅR 22.10.2016 BONDENS MARKED I Kragerø. Det ga oss en søt, varm opplevelse i kulde og sur vind. Mange aktører fylte torvet med naturprodukter og håndarbeid. Jeg kjøpte rognebærgele fordi jeg ikke kan huske å ha smakt det før. Dessuten kjøpte vi gresskar på glass. Det minnet meg om den tida jeg selv dyrket gresskar. Gatebildet var også preget av gresskar. Glass og spann med honning i ulike fasonger og  størrelser tiltrakk seg oppmerksomhet. Etter å ha beundret tilbudene på markedet, trakk vi inn i morfars cafe, og drakk varm kakao med fløte på. Jeg sendte messenger fra morfar til barnebarn. Kragerø er en attraktiv kystby både sommer og høst. 

 

Bilder og tekst ved Trygve Omland, Lyngdal 23.10.2016.

Bondens marked er et miljøvennlig marked som finnes i hele Norge. I Telemark er Bondenes marked representert i Skien og Kragerø. Her tilbys det småskalamat fra Telemark, Aust-Agder og Buskerud, hvor alle varer er produsert av produsenten selv. Utvalget varierer fra torg til torg, og fra sesong til sesong.

Stort marked med kortreist mat. Stort osteutvalg, lefser, grønnsaker, saft, syltede grønnsaker, honning, egg, flatbrød, tyttebærrømme, nystekte sveler, sik og ørret i krydderoljer, spekemat, grillmat, syltetøy, marmelader, solbærslush, ringblomstsalver, kremer, sjampo/balsam, strikking, hekling, søm, bunadstilbehør, olivenoljer, sorte trøfler, produkter av hamp og manila, båtputer, smykker, ryer, matter, nystekte munker, brente mandler og valnøtter. Sitat fra http://www.visitkragero.no/hva-skjer/bondens-marked-p552693

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg