Kona og jeg bestilte en gang leie av ei hytte på Hermon Høyfjellssenter. Da vi kom fram, var senteret overfylt. Vi måtte ta den første overnattinga på Hallingskarvet Høyfjellshotell som lå like ved hovedveien. Hermon lå inne i skogen et godt stykke fra veien, og der solgte de ikke alkohol, men der var det fullt av gjester. Hotellet ved veien så det ut til å være lite folk på, selv om de solgte alkohol. Hermonsenteret var et populært reisemål i mange år for Lyngdal pensjonistforening, da min mor levde. Hun gledet seg alltid til å komme til Hermon.
Bildet er tatt fra http://www.hermonh.no/
Hermon Høyfjellssenter feirer i år 40 år. I motsetning til Hallingskarvet Høyfjellshotell som har gått konkurs flere ganger, har Hermon Høyfjellssenter aldri hatt negative tall i følge styrer Ruth Håtveit. Hermonsenteret har alltid vært et alkoholfritt alternativ.
– Det er superviktig å være rusfrie. Den dagen det blir noe som helst alkohol her, har ikke vi mer her å gjøre. Vi skal ikke støtte den med en dråpe. Her er jeg veldig svart-hvit, sier Ruth som selv har erfaring med alkoholikere i familien.
Vi fikk høre at vi lå altfor langt fra veien, og at det ikke var mulig å drive alkoholfritt, sier Ruth i avisen Vårt Land 31. januar 2017.
Leder i Norske Misjonshotell og gjestehus, Per Steinar Krogstad, karakteriserer Hermon Høyfjellssenter som organisasjonens flaggskip. Senteret har opptil 90 prosent belegg, noe som nesten er umulig. Ekteparet Arne og Ruth Håtveit sier at de må ha et kall for å drive senteret. Som medlem i DNT Edru Livsstil håper jeg at dette alkoholfrie alternativet blir ført videre.
Kilde til mer informasjon: Vårt Land, 31.1.2017.
Trygve Omland
Lyngdal 31.01.2017.