Åpen gård på Kristen Videregående Skole ble en suksess.

I dag 6. juni 2017 var vi samlet til generasjonstreff på Kristen Videregående Skole (KVS) . Fire aldersgrupper var tilstede. Barn fra Rom gårdsbarnehage fikk prøve å ri på vakre hester. 13 elever på helsefagarbeiderlinja ved Lyngdal videregående skole, avdeling under Eilert Sundt videregående, var med på arrangementet. Elever fra VG 1 Hest og VK 1 Landbruk  KVS viste gjestfrihet og tok godt i mot 20 eldre mennesker fra Lyngdal bo og servicesenter, fem av dem kom i rullestol. De unge og de eldre fungerte godt sammen.

 Jenta til venstre med gul te-skjorte merket Livsglede for eldre er Ruth Elise Solbjørg Tønnessen. Hun går på linja for  helsefagarbeidere ved Lyngdal videregående skole. Denne linja gir en svært viktig utdannelse for å møte behovet i framtida for eldreomsorg. Innerst i vogna til venstre sitter Anna Bikjørn på 97 år. Hun reflekterer over de enorme forandringene som har skjedd fra hun var barn til i dag. Hesten som drar firehjulsvogna heter Gordon som kanskje noen kjenner igjen fra TV-serien Farmen.

 

Til venstre står Ragnhild Idsø som hadde ideen til dette generasjonstreffet. Med seg her har hun en gjeng elever som har stekt vafler som velkomstmat. Fra høyre Oda Særheim, Helene Define, Steinar Kjosavik. Bak disse dukket det opp en som jeg ikke fikk navnet på.Barn i fireårsalderen liket å ri på hest godt beskyttet av voksne.

Matilde Breiland (16 år) fra Lyngdal hadde god kontakt med lammene.

KVS har plass til 35 hester. Her er en av mange som det er verd å studere nøye. Skal vi lage ei barneregle: Hest på fest er best?

Til venstre Magnhild Håland sammen med elev Eileen Svendsen fra Flekkefjord. 

Her ser vi elever samlet i møtelokalet  Eden som har  ansvar for å gjennomføre programmet fra 11.00-13.15.

Generasjonstreffet var et samarbeid mellom KVS, Lyngdal videregående skole, Lyngdal frivillighetssentral/hverdagshjelpen, Lyngdal bo- og servicesenter, Livsglede for eldre og Rom gårdsbarnehage.

Ansatte Anders Martin Pedersen og Barbro Skretting fra KVS loste et vellykket generasjonstreff i havn. Barbro sa at hensikten med treffet var: 1. Å legge vekt på det som er til det gode. 2. Å invitere eldre og vise gjestfrihet. 3. Å stolt vise fram KVS.

Rektor Ståle Andersen fortalte at skolen har 100 ansatte, og skolen vil vise fram evangeliet om Jesus. Jeg nevnte i et innlegg at en elev kom til skolen som erklært ateist, men nå kan vi leste på internett at han skal være misjonær. Til slutt sang vi i matsalen Gledens Herre før vi spiste velsmakende lapskaus.

Trygve Omland

Lyngdal 6. juni 2017.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg