Befaring på tomta til Lyngdal Helsehus

Lyngdal kommune inviterte til befaring på Rom 14. juni 2017 kl. 15.00 om forslag til detaljreguleringsplan for Lyngdal Helsehus.

Bildet: Fremmøtte til befaringen.

Jeg setter pris på å bli informert og få mulighet til å stille spørsmål. Det er gledelig at furutreet i sør-vestre del av tomta er tatt med i planen. Treet kan stå som et symbol for hvordan det sannsynligvis har vært på tomta før i tida.

Planforslaget om rundkjøring virker interessant. Vil denne rundkjøringen bli slik at beboere fra Lyngdal Helsehus kan bruke den på en enkel måte (gangvei, vei for rullator, vei for rullestol, trapp, heis)?

Blir samlingsveien forbi Helsehuset sikker nok, når trafikken øker, spesielt i anleggsperioden? Hvordan blir overgangen fra Helsehuset på samlingsveien?

Blir det parkeringsplass helt in til Høylandsveien?

Blir det satt av plass til park, planter og grønne lunger på tomta til Helsehuset og parkeringsplassen?

Hvis det viser seg at 120 plasser blir for få plasser i framtida, er det da tenkt på muligheter for å bruke deler av Lyngdal bo- og servicesenter og/eller bygge på Helsehuset?

 

Bildet: Treet som vitner om Rom før i tiden

Bildet til venstre: Det nye stjernehuset som skal bli Lyngdal Helsehus, og til høyre det gamle Lyngdal bo- og servicesenter.

 

 

Jeg tar med noen spørsmål som ligger utenfor den aktuelle planen.

 Kan det i framtida tenkes at det bygges leiligheter for eldre på taket til det nye Helsehuset, og på taket til det gamle bo- og servicesenteret eller inne i senteret?

Hvordan vil Helsehuset gå inn i en helhet for området mellom Steinbergåsen og Helsehuset, der vi har skoler, parkeringsplasser, Idrettshall og boliger?

Er det tenkt på tomt til ny ungdomsskole på Rom, hvis det blir behov for det? Hva vil skje med den gamle Å ungdomsskole?

Lykke til med videre detaljregulering og bygging av Lyngdal Helsehus.

Lyngdal 15. juni 2017.

Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg