13 Hermon Reiser: Misjon fra Norge i Kroatia.

Siden jeg har vært med Hermon Reiser til Kroatia i slutten av mai 2017, ble jeg interessert i kristent misjonsarbeid fra Norge i Kroatia. Da jeg arbeidet i Det norske misjonsselskap (NMS) i 3 ½ år 1988-1992, var det en gryende interesse for misjon i Kroatia. 

 

Mellom hav og himmel viser hovedkirken i Rovinj i Kroatia ved sitt høye kirketårnet at sentrum i livet er himmelens og jordens skaper, verdens frelser, Jesus Kristus.

Jeg siterer fra en artikkel om kall til misjon i Europa:

På NMS Generalforsamling i Tromsø i 1987, ga fotfolket et historisk klarsignal til Europa-misjon. Det ble til og med oppslag på Dagsrevyen. I TV-reportasjen ble noen unge misjonsstudenter fra Misjonshøgskolen intervjuet. De fortalte om sitt kall til å være misjonærer på vårt eget kontinent. At dette vakte såpass oppmerksomhet, forteller noe om hvilket radikalt skifte i misjonsforståelsen dette vedtaket innebar. Misjon hadde vært «fra Vesten til resten». Men ikke nå lenger. Prinsipp-vedtaket i NMS var resultat av en voksende erkjennelse over mange år. Misjon er ikke bare «der ute». Det er også «her».

Europa-vedtaket ledet til flere initiativ. Allerede i 1988 startet NMS opp i Kroatia. Dette engasjementet ble imidlertid av ulike årsaker avsluttet 2005. Men ikke uten å ha satt spor i lokale menigheter etter norske misjonærers innsats gjennom 18 år. Temaet var langt fra nytt innenfor internasjonal misjonstenkning. Allerede på den økumeniske konferansen i Lausanne i 1963, ble det snakket om misjon på seks kontinenter. Pinsebevegelsen og frikirkene hadde lenge drevet misjon i Europa. Kilde: https://nms.no/nyhet/mens-dere-gar/

Norge og alle land i Europa har  behov for misjonsarbeid fra kristne i andre verdensdeler. Sekulariseringen er et rop fra Europa: Kom over å hjelp oss.

Trygve Omland

Lyngdal 26. juni 2017.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg