Luther-rose om tro og liv.

Luther-rosen er Martin Luthers teologi uttrykt gjennom bilder og symboler. Han designet selv rosa. Han brukte den første gang på et brev til sin venn, juristen Christoph von Scheurl. Han fikk siden fremstilt en signetring med rosa på. Det ble til Luthers seglmerke fra 1530.  Han brukte den på sine brever og skrifter som bevis på  at de var ekte. Luther-rosa ble også et symbol for den evangelisk-lutherske kirke. Jeg synes det er viktig å løfte fram denne rosa i forbindelse med 500 års jubileet for Martin Luther. Les mer  på Internett i folkekirkendk/om troen…

 

 

Kilde bing.com/images

Først skal rosa ha et svart kors i et naturlig rødt hjerte som skal minne om at troen på den korsfestede Jesus Kristus gjør oss salige.  For ved en slik tror fra hjertet, blir en rettferdig. 

Hjertet skal stå midt i en hvit rose for å vise at troen gir glede, trøst og fred. 

Rosa står i et himmelfarget felt for å vise at gleden i ånden og troen er en  begynnelse på den framtidige,  himmelske gleden.

Den gylne ringen ytterst viser at saligheten i himmelen varer til evig tid, og er mer dyrebar enn all glede og gods, slik gull er det ypperste og mest dyrebare malm.

Les mer s. 398 i boka  Martin Luther Rebell i en brytningstid av Heinz Schilling, Vårt Land forlag oversatt 2016.

Trygve Omland

Lyngdal 27.10.2017. 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg