Plan for ny Yngreshytte i 1968

Jeg leste i Lister24 om Yngreshytta som brant ned 24. februar i 1968.  Det er 50 år siden brannen, og snart 50 år siden planen for ny hytte ble presentert i Farsunds Avis i mai samme år. Vil noen ta initiativ til å markere 50 års jubileet knyttet til Yngreshytta.

Vaktsjef i Lister 24, Karl Birger Sælør, har sendt meg et par artikler om brannen og planen for ny hytte. Jeg er svært takknemlig for tips fra Karl Birger Sælør. Er det flere som har informasjon og bilder knyttet til Yngreshytta? Sigbjørn Utland har kommet med interessant stoff på facebook, og takk for det. 

Teksten nedenfor er avskrift fra en artikkel i Farsunds Avis i mai 1968.

Bygningsrådet skal godkjenne tegningene:

Pen ny Yngreshytte planlagt

Samlet gulvflate 212,5 kvm. Bygget skal opp i Leka og tre.

Etter tegningene, som er utarbeidet av sivilingeniør Kåre Gill og Jørgen Holme, blir den nye Yngreshytten på Kvinesheia et delikat og hensiktsmessig bygg. Samlet gulvflate blir 212,5 kvm og byggets grunnflate 136 kvm. I kjelleretasjen blir det en stor spisesal/hobbyrom på 33 kvm., sanitæranlegget er lagt til kjelleren  likeledes kiosk og lager på 6,6 kvm., og det skal innredes en hall og garderope på til sammen 20 kvm.

I første etasje blir det peisestue på 50 kvm., møtesal på 27 kvm. ,lederrom på 12 kvm.,kjøkken på 14,3 kvm, og hall på 15 kvm.

Den nye Yngreshytten skal settes opp i Leka og tre. Grunnarbeidet og oppmuringen av grunnmurene skal etter planen oppføres på dugnad, mens snekkerarbeidet skal settes bort på anbud. Tegningene til den nye hytten skal nå oversendes bygningsrådet og behandles i neste møte slik at byggearbeidet kan komme i gang med det første. 

 

Bildet nedenfor av tegningen av ny Yngreshytte er iPhonekopi  fra Farsunds Avis årgangen.

Lyngdal 1. mars 2018

Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg