Søkte Allah Fant Jesus

Jeg leser nå ei bok om en troende muslim som møter kristendommen. Nabeel Qureshi søkte Allah, men han fant Jesus. Han gransket grundig islamsk og kristen litteratur. Det ga ham nye vennskap. Gjennom en kristen studiekamerat møter han sterke argumenter for Jesu oppstandelse og rett til å hevde at han var Gud. En kristen som hette Mike, la fram flere grunner for at Jesus var oppstanden.

 

Bildet viser forsida til boka.

Faktum nummer en er at Jesus døde ved korsfestelse. 

Se side 150-157. Mike sa at forskere er enstemte på at Jesu død på korset er en av de sikreste hendelsen i historia.

Faktum nummer to er at Jesu grav var tom få dager etter korsfestelsen.

Den kristne bevegelsen var grunnlagt på at Jesus hadde blitt reist opp fra de døde og ikke lenger var død. Hvis Jesus fremdeles hadde vært i graven, kunne hans motstandere ha hentet liket og gått gjennom gatene for å vise det fram. De fleste jøder trodde på legemlig oppstandelse og på at den døde kroppen ville bli oppreist på den ytterste dag og forvandlet til en udødelig kropp. Jesu disipler påsto at Jesus var stått opp fra de døde, og at det var hans døde kropp som sto opp igjen. Ledere på Jesu tid som var mot Jesus, påsto at Jesu disipler hadde stjålet Jesu døde kropp, og da var graven tom.

Faktum nummer tre er vitnesbyrdet om Jesu oppstandelse. Ved flere anledninger trodde Jesu disipler at de så Jesus som oppreist fra de døde. Også fiender av Jesus kunne bevitne at Jesus hadde vist seg. Jesu disipler var villig til å gå i døden for troen på Jesu oppstandelse. Mennesker som hadde vært motstandere av Jesus, var seinere villig til å dø for troen på oppstandelsen, nemlig Paulus og Jakob.

Disse tre grunnene til at Jesus ble oppreist fra de døde, er presentert på en kortfattet måte her. Jeg viser for øvrig til grundigere argumentasjon i boka Søkte Allah Fant Jesus som er på 300 sider. Boka kom ut i 2015 på Lunde forlag, 3. Opplag i 2016. Den er oversatt til norsk ved Stefan Fisher-Høyrem. Den opprinnelige utgaven på engelsk kom ut i 2014.

Lyngdal 4. April 2018.

Trygve Omland.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg