Restauranten Under skaper undring lokalt og globalt.

I går spiste vi på Lindesnes Havhotell med utsikt til Under. Jeg undres over motet noen har til å satse dristig, tenke nytt, bruke vitenskap, forskning og moderne teknologi. Ved sjutiden fredag 27. Juli 2018 vil brødrene Stig og Gaute Ubostad få svar på om Under flyter. Jeg ønsker Stig og Gaute lykke til med det lokale og globale Underprosjektet. Under blir verdens største undervannsrestaurant.

For sju år siden ble brødrene Ubostad kontaktet av nå avdøde Sigurd Otterbeck som mente de burde satse på et undersjøisk hotell i Rosfjorden. Realisering av Under i Spangereid er nå kommet i en svært kritisk fase.

 

Bilde av Under 20. juli 2018.

 

Jeg velger å dele noe informasjon om Under fra https://www.visitnorway.no.

Først, størst og forskningsvennlig

Restauranten Under skal bygges ute i den tidvis værharde sjøen ved Spangereid i Lindesnes kommune, Norges sydspiss. Etter planen skal den undersjøiske turistattraksjonen stå ferdig til publikumsinnrykk i 2019.

Her blir det tenkt nytt, stort og originalt:

  • Under blir faktisk verdens største undersjøiske restaurant, med plass til 100 gjester. Her får altså hele Norge noe å være stolt av.
  • Underverket på Lindesnes blir også den første undervannsrestauranten i Europa.
  • Flere forskningsmiljøer for marinbiologisk kunnskapsutvikling er involvert for å gi gjestene en bedre opplevelse. Mer om det senere.

Gedigen glassvegg gir panoramautsikt til havet

Når du trer inn i restauranten, begynner den unike undersjøiske reisen din. Her kan du nemlig komme deg ned på fem meters dyp helt uten dykkerdrakt. Det er bare å gå ned trappa. 

I selve restauranten får begrepet havutsikt en ny betydning. Der vil en gedigen glassvegg gi deg unikt innsyn til det yrende livet i havet (Skagerrak) utenfor.  

Du vil kunne oppleve å se alskens fiskearter stime forbi, eller svære torsker, fargerike leppefisker, hummere i rene gladiatorkamper, seler, pigghåer (minihaier), særpreget tang og tare i skiftende årstider? Og du kan se live-forestilling med brusende stormfullt hav når naturen er i opprør. 

Kortreist fisk, sjøfugl og villsau på menyen

Men på restaurant skal opplevelsen selvsagt ikke handle bare om fisken som svømmer forbi. Fisken som har landet på tallerken din, er en svært viktig ingrediens. 

Kjøkkensjefen på Under heter Nicolai Ellitsgaard Pedersen, og det betyr at maten blir mye å glede seg til. Pedersen var tidligere kjøkkensjef på den anerkjente gourmet-restauranten Måltid i Kristiansand sentrum. 

Naturlig nok blir det godt utvalg av sjømat på Under. Men det kan også bli snakk om sjøfugl på fatet, og villsau som har beitet i skjærgården i området. 

Kilde:

 https://www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/ut-og-spise/undervannsrestaurant-lindesnes/

Avisen Lister24 den 21. Juli 2018 med overskriften: 

Under skal under

Snart starter den vanskeligste operasjonen.

 

Lyngdal 21.07.2018.

Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg