Spor etter misjonsarbeid i Kina.

Vi har sett kong Harald på Tv i det siste med stort følge på reise i Kina. Det ga meg lyst til å gi noen korte glimt fra eget besøk i Kina i 2013 og misjonsarbeid i Yiyang.

Det norske Misjonsselskap (NMS) startet arbeid i Kina i 1902 og ble sammen med alle andre utenlandske kristne kastet ut av landet i 1949. En vesentlig innsats kom først i gang igjen rundt 1990.

Hvis noe kan kalles et senter for NMS misjonsvirksomhet i Kina fra 1902-1951, så er det Taohwalun, Ferskenblomsthøyden. Her ble det grunnlagt misjonsstasjoner, menigheter og kirker som finnes den dag i dag. Sitat fra http://kinatur.tjelle.org/#home

NMS  i dag står sammen med kirken i Kina med støtte til bibel- og presteskoler, og med å bedre tilgangen på kristen litteratur. I tillegg kommer ledertrening og fokus på organisasjonsbygging. Med NMS sin sterke diakonale tradisjon er vi også godt rustet for å bistå kirken i Kina med å utvikle diakoni – Guds kjærlighet i ord og handling. På denne bloggen kan du lese mer om hva som skjer gjennom NMS-arbeidet i Kina!. Sitat fra  http://nms.no/kina.

Foto: Oddvar Fuglestad. Fra venstre kirke i Yiyang og gammel misjonsærbolig.

I 1981 var den gamle misjonærboligen i Yiyang, samlingssted for 20 eldre mennesker som møttes til gudstjeneste ledet av en gammel pastor. I 2010 var det bygget en kirke ved siden av misjonærboligen, og der samles nå 400 til gudstjeneste hver søndag. https://www.bibel.no/Nyheter/Nyheter2010/Nyhet10-10

 

Foto: Oddvar Fuglestad

En prest i Yiyang i Kina og reiseleder Einar Braadland (stående)  forteller om en menighet med røtter i norsk misjon til oss som kom fra Norge påsken 2013. Vi bidro litt til å støtte kjøp av bibler til fattige i området.

En kilde forteller:

Norske misjonærer var veldig aktive i dette området (NMS). De etablerte ikke bare kirker, men også bibelskoler, sykehus, barnehjem og andre velferdsinstitusjoner.
Flere av bygningene står fremdeles. En av disse bygningene. som tidligere var den norske misjonsstasjonen, huser nå kirkens opplæring av frivillige medarbeidere.

Byen Yi Yang er stor, med en befolkning på 4,6 millioner og omtrent 80 000 kristne. Det er et stort behov for å lære opp forkynnere og pastorer, særlig for de som bor på landsbygda. 

Lyngdal 15. oktober 2018.

Trygve Omland.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg