Årlig auksjon på Audnastrand 2019

Auksjon i vakkert miljø og vakker natur
Audnastrand leirsted er ikke et øde sted. Det er et kjent sted på Snik i Lindesnes kommune, hvor barn og ungdom samles til leir, og voksne møtes til selskap og week-end. I dag 17.08.2019 ble den årlige auksjonen oppsøkt av mange sørlendinger fra by og bygd. Jeg måtte kjøre nær elva Audna for å parkere bilen. Regnværet holdt ikke folk hjemme, ser det ut til.
Jeg møtte en mann med fanget fullt av varer fra loppemarkedet. Han sa klart fra at det ikke var han som hadde kjøpte det som var i plastposen. Han hadde ei kone som liker det som er gammelt. Kunne det da være tvil om hvem som sto bak kjøpet?.
Ei kvinne viste til noe nede i en pose som hun skulle bruke på basar et annet sted. Lopper er ofte gamle ting som hopper fra loft til loft, og så blir det betalt for denne vandringen for å støtte misjonen.
Auksjonarius Edvard Foss trenger vann på mølla.
Edvard Foss var som vanlig auksjonarius med god støtte fra mange kvinner og menn i gule vester som symbol. Den høyreiste Edvart har lang erfaring, er stø på hånda og tydelig i stemmen, når han utfordrer tilskuerne til å by.
Auksjonen er så mye mer enn auksjon og loppemarked. Det myldrer som i en maurtue av mennesker i det store møterommet, i salongen, i gangene, i matteltet, i det store vareteltet og ute. Folk er spent på budene. Det er tre bud på 100 kr, sier Edvard. Vil noen løse meg ut? 150, 200 hører vi fra salen. Du får det for 200, sier auksjonarius og krydrer salget med noen velvalgte kommentarer, så smil og lett latter sprer seg i miljøet.
Auksjonen på Audnastrand gir også en mulighet til å dele ut åndelig mat. Arne Arnesen fra Flekkerøya hadde ansvar for andakten. Han siterte bl. a. ord av Jesus fra Joh 14,3-6: ”Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Og dit jeg går, vet dere veien.” Tomas sier til ham: “Herre, vi vet ikke hvor du går. Hvordan kan vi da vite veien?” Jesus sier: “Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg.” Budskapet fra Bibelen ble rammet inne forsterket av duettsang ved to menn.
 
Jeg koste meg etter møtet med en stor lappekake, velsmakende lapskaus, kaffe og vann, og så betalte jeg med vipps. En yngre dame som hjalp meg litt med det ga meg en oppkvikkende
oppmuntring. Det er fint at også gamle folk vil bruke vipps, sa hun.
Bilde 1: Auksjonarius Edvard Foss.
Bilde 2: Et lite utvalg fra store mengder lopper fordelt på mange bord.
Bilde 3: Blomster som viser overskudd av liv på Audnastrand leirstad.
Bilde 4: Måker er samlet på en grunne i elva Audna som renner forbi leirstedet.
 
Lyngdal 17.08.2019
Trygve Omland.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg