Bygge broer mellom bedehus

FULLT I BYREMO BEDEHUS

Siden jeg er 75 år, faller det naturlig å mimre om gode, gamle dager. I Audnedal og Lyngdal kommune har det vært folkemøte i denne uka om Nye Lyngdal kommune. Vi er inne i en grenseoverskridende prosess. Midt i denne situasjonen kom jeg over et utklipp fra Menighetsblad for Nord-Audnedal prestegjeld nr. 5 – 1989. Det viser hvordan Det norske Misjonsselskap (NMS) samlet kvinner på tvers av geografisk grenser. I en tid preget av sentralisering og strukturendringer er det klokt å se seg tilbake for å ta vare på gode erfaringer inn i ei ny tid. Jeg siterer litt fra menighetsbladet fra 1989, da jeg var områdesekretær i NMS.

FULLT I BYREMO BEDEHUS

Misjonstanken er en levende flamme her i dalen, sa områdesekretær Trygve Omland på Byremo bedehus den 31. Mai. Det var det store kvinnestevnet i Mandal og omegne fellesforening for Det norske Misjonsselskap som samlet fullt bedehus, hele 160 kvinner og noen menn som sjåfører.

Temaet for kvelden var ”Jesu Ånd og hånd”. Misjonær Einar Braadland fortalte om betydningen av Jesu hender ved de mange tjenestene som utføres hjemme og ute i misjonsarbeidet.

Mange dyktige hender hadde forberedt stevnet med varme i bedehuset, vakre blomster og veldig god mat. Overskuddet på maten pluss kollekten ga en inntekt på nesten kr. 12 000, -.

Høydepunktet var nok da foreningssekretær Selma Åsen igjen viste seg på talerstolen etter flere måneder med sykemelding. Kvinnen Selma og kvinnestevnet er en sterk innsprøyting med Åndens kraft i form av kjærlighet og utholdenhet.

Byremo damekor sang inderlig og klart om misjonens Herre. (Sitat slutt).

Inspirerende natur nær grensen mellom Audnedal og Lyngdal.

Mye har forandret seg siden 1989, og noe har blitt vanskeligere i samfunn, kirke og bedehus. Siden Audnedal og Lyngdal skal gå sammen om Nye Lyngdal, så åpner det for å tenke nye tanker om samarbeid på tvers av de gamle grensene. Kvinnestevnene samlet misjonsfolket fra flere forskjellige kommuner. Er tida inne til å bygge broer mellom bedehusene i Byremo, Konsmo og Lyngdal i form av årlige stevner? Er vi inne i ei tid der misjonsorganisasjoner som ønsker å inspirere hverandre, kan skape noe sammen?

Kan kvinnestevnet i Byremo bedehus for 30 år siden utfordre oss i dag til å snakke sammen om fellesskap i framtida?

Lyngdal 26. Januar 2019

Trygve Omland.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg