Guds folk samlet i koronatider

Lyngdal bibelcamp i koronatid
med Bibelen i fokus
Indremisjonsforbundet klarer å gjennomføre bibelcamp i Lyngdal selv om koronaviruset gjør det vanskelig. Jeg er imponert over det de får til.
Vi har sett og hørt møte og bibeltime hjemme i stua vår Direkte fra Lyngdal bibelcamp.
Søndag kveld kjørte vi ned til kveldsmøtet. Da opplevde vi stor forandring. Vi måtte ha en app for å komme inn på møtet. En ung gutt tok imot oss på en vennlig måte og hjalp oss med å bli registret via en app. Ved inngangen til fotballhallen ble vi sjekket inn av noen unge jenter. Vi fikk en dusj med antibakt i hånda. Så satte vi oss i stoler som sto minst en meter fra hverandre. Møtet ble overført på en skjerm fra scenen i den store idrettshallen. En vegg skilte oss fra å se salen der de kunne være 200 til stede. Mange stoler sto ledige. Jeg tror det var lettere å konsentrere seg i stua hjemme med Direkte fra Lyngdal bibelcamp på ipade eller mobiltelefon. Men jeg anbefaler likevel folk å ta en tur innom campen. Vi fikk oppleve varm og personlig forkynnelse om Jesus Kristus ut fra Apostlenes gjerninger.
PÅ vei hjem snakket vi med kjente som kom fra Finsland. Jeg tok et bilde som viser at det gamle møteteltet igjen er i bruk.
Lyngdal bibelcamp før og nå ble vist fram denne kvelden, og målet er det samme. De gode nyhetene om Jesus må fram til folket i stua hjemme, i idrettshall og møtetelt, i campingvogn og hvor som helst.
Lyngdal 12.07.2020
Trygve Omland
Bildet kan inneholde: en eller flere personer, folk som driver med idrett, himmel, gress, tre, utendørs og natur
Undeland Misjonsgård i Lyngdal har mange tilbud
Vi svingte inn fra veien mellom Kvås og Konsmo i går kveld den 15. Juli 2020. Det skulle være møte slik det er hver onsdag i juli. Den røde låven på Undeland Misjonsgård var samlingsstedet for tilreisende fra mange kanter. Oppslutningen var så stor at både første og andre etasje ble tatt i bruk. Koronatida krever mer plass når meterstokken skal styre. En rød trå i tale, sang og vitnesbyrd var ordet om Jesus og hans død på korset for våre synder.
Undeland Misjonsgård er bygd ut til å bli en moderne heiegård og misjonsstasjon med mange muligheter. I tillegg til den røde låven er det røde hytter, nybygg med ni leiligheter med dusj, hybelkjøkken, soveplasser til maks. sju personer pr. leilighet og en gammel husmannsstue.
http://www.undeland.com/ gir fyldig informasjon om virksomheten på Undeland som er helt annerledes i år enn vanlig på grunn av korona. Noen bilder kan kanskje gi lyst til å stikke innom for å oppleve et vakkert landskap med fiske- og badevann og mulighet til mange slags aktiviteter.
Bilde 1: Den røde låven som brukes til bl. a. møter.
Bilde 2: Det nye leilighetsbygget innvies.
Bilde 3:Slipestein mm.
Bilde 4: Den gamle husmannsstova.
Lyngdal 16. Juli 2020
Trygve Omland.
Leirkrukker i kunstnerens hender i Libanon
I dag hørte vi bibeltime hjemme i stua Direkte fra Lyngdal bibelcamp. Temaet var om å være i pottemakerens hender.
Les Jer. 18, 1-6 til slutt.
Jeg hørte teksten på bakgrunn av opplevelser i Libanon i 1983. Som bataljonsprest i FNs fredsbevarende styrker, besøkte jeg byen Rachaiya el Foukhar som på norsk betyr krukkebyen. Til sammen var det syv familier som var knyttet til produksjon av leirkrukker. Disse krukkene skulle være svært populære i Midt-Østen fordi de hadde en spesiell egenskap som var viktig i varme land. De holdt vannet kaldt selv om de ble stående i sola i lang tid. Rent, kaldt vann ga kroppen energi og fornyet livskraften til mennesker som levde det meste av året i sterk varme.
Når jeg leser om pottemakeren i Jer. 18 ut fra erfaringer i Libanon, legger jeg merke til at Herren taler til Israels hus, til et folkeslag eller et rike. Han taler ikke bare til ett menneske. Han taler til mange fellesskap, til familier og folk. Herrens tale til Israel er også en tale til alle folkeslag. Jesus sier: ”Gjør alle folkeslag til mine disipler.”
Herren viser omsorg for hele folket, ikke bare for profeten Jeremia, men for alle folkeslag.
”Israels hus, kan ikke jeg gjøre med dere slik denne pottemakeren gjør med leiren? sier Herren. Se, som leiren i pottemakerens hånd, slik er dere i min hånd, Israels hus.” Jer18,6.
Herren innbyr oss til å vende om fra å gå våre egne veier til å bli ledet av Herren. Vi, familien, folket og alle folkeslag er som leire i pottemakerens hender, fagmannens hender og kunstnerens hender. Herren former den våte, myke leira i sine kyndige, kjærlige hender, så den holder på vannet og holder det kaldt og godt.
Jeg kjøpte to leirkrukker i Libanon i 1983. Enda står de like heile på kjøkkenet. På hjemreisen tok jeg krukkene med i handbagasjen, så de ikke skulle bli knust mellom tunge kofferter. Hvor mye mer vil Gud, vår pottemaker, ta oss med i sin nærhet for å beskytte oss. Blir krukken knust eller mislykket, lager han den om til et annet kar, slik han synes det er riktig.
Så blir min konklusjon: Jeg legger mitt liv i Herrens hender, stoler på han, så vil han gripe inn. Salme 37,5.
Lyngdal 18. Juni 2020.
Trygve Omland
Bildet har jeg tatt av to krukker som jeg kjøpte i Rachaiya el Foukhar i Libanon.
Les mer: Jer 18,1-6 {Leiren i pottemakerens hånd}
Dette ordet kom til Jeremia fra Herren: 2 «Stå opp og gå ned til pottemakerens hus! Der skal jeg la deg få høre mine ord.» 3 Så gikk jeg ned til pottemakerens hus. Han sto og arbeidet ved dreieskiven. 4 Når karet han holdt på å lage av leire, ble mislykket i pottemakerens hånd, laget han det om til et annet kar, slik han syntes det var riktig. 5 Da kom Herrens ord til meg: 6 Israels hus, kan ikke jeg gjøre med dere slik denne pottemakeren gjør med leiren? sier Herren. Se, som leiren i pottemakerens hånd, slik er dere i min hånd, Israels hus.
Bildet kan inneholde: drikk og innendørs
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg