Helene Bøksle konsert i Kvås

Konsert i Kvås nye “katedral”

Bilde 1. Sangeren Helene Bøksle og pianisten Tove Kragset kommer over den nye brua inn til konsert ved elva Lygna nær Sørlandet Laksetrapp. Det er som en åpen katedral i skogen, som vi våkner og ser etter en vidunderlig drøm. Det hele er som et eventyr.
Bilde 2. Helene Bøksle er inderlig og nærværende. Hun synger til Gud vår skapers ære fra en sang på nynorsk:
Fagert er landet du oss gav,
Herre, vår Gud og vår Fader!
Fagert det stig av blåe hav,
soli ho sprett og ho glader,
signar vårt land i nord og sud;
soleis di åsyn lyser, Gud,
over vårt Noreg i nåde.
Bilde 3. Helene Bøksle øser ut over oss fra sine rike, musikalske kilder, og Tove Kragset lar tonene fylle rommene mellom busker og trær og 150 mennesker på reise inn i en ny sommer.
Bilde 4. Kultursjefen i Lyngdal, Jan Seland, står klar med gaver til aktørene mens forsamlingen reiser seg begeistret og klapper. Vi har også grunn til å heie på alle som hadde ansvar for det tekniske og praktiske ved konserten.
Bilde 5. Pressen er på plass. Jeg anbefaler alle å ta en tur innom lokalavisene på nett. Fotografer med store apparater viste at vi var med på en viktig begivenhet.
Bilde 6. Sørlandet Laksetrapp var tilstede med lapper og kaffe. Jeg kjøpte lappekake med blåbærsyltetøy på, og jeg spiste det mellom blåbærlyng i skogen.
Bilde 7. Vi hadde all grunn til å løfte blikket mot himmelens og jordens skaper og takke Han for kunsten, for kunstnerne, for den nye “katedralen” i Kvås. Jeg håper at laks i elva hadde flaks nok til å få med seg stemningene i den grønnkledde skogen. Suset fra elva danset forbi oss som en blå salme og gjorde kvelden i Kvås til en sprell levende opplevelse.

 

Lyngdal 5. juni 2019.
Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg