Hytter i tretopper i Konsmo

Eventyrlige hytter

Trygve Omland

 

TreeTopFiddan er varemerket på hytter i Konsmo som bygges i tretopper.
Den første hytta finner vi i toppen av et gammelt furutre på ei lita øye i Bervann. Der er bro ut.

På første bildet står jeg med ryggen til hytta på høyre side. Jeg kom ikke ut til hytta fordi det kunne være gjester der. Før vi reiste fra stedet kom det en ny gruppe med gjester som vi snakket med. De gikk inn gjennom skogen. Det var også mulig å bruke kano eller båt. Om vinteren kan man gå på isen hvis den er sterk nok. Les fyldig informasjon om TreeTopFiddan på Internett http://treetop.fiddan.no/

Ny hytte blir til

Tor Arvid og Grethe Kristensen tok oss med helt fram til ei ny hytte som bygges nå. Vi gikk på en slags traktorvei og på et tråkk eller en sti. Jeg måtte krabbe opp en lang trapp for å få nyte utsikten fra hytta gjennom et stort vindu inne eller fra verandaen ute. Utedoen var også utstyrt med vindu så man kunne nyte utsikten inni i skogen.

Utedo eller WC

Frisk luft var det nok av. Lufta var taus. Stillheten innbød til hvile og velvære. Siden jeg nesten ikke har luktesans, gikk jeg glipp av det som furuskog og fuktig landskap kan by på. Bruk luktesansen så lenge du har den.

Eventyr er ofte knyttet til skogen, og dette uvanlige hytteprosjektet åndet av eventyr. Høytlesning fra vår eventyrskatt hører hjemme i slike omgivelser.

Pionerene bak disse eventyrlige hyttene er kreative karer fra Konsmo som heter Knut Andre Fiddan og Knut Eivind Birkeland. Jeg tenker med glede på tida da de var elever på Lyngdal Jordbruksskole. (Kristen videregående skole Lyngdal) Lykke til i det videre i arbeidet med å bruke fantasien og faglige dyktighet til å utvikle turisme i tretoppene.

Takk til Grethe og Tor Arvid Kristensen som tok oss med på omvisning i en spennende del av Lyngdal nye kommune.

Lyngdal 29. Juni 2019
Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg