Kirkebygg som veiviser

Kan et kirkebygg preke og peke på veien til lyset?
En prest i England famlet i tett tåke på vei til katedralen i York. Utenfor kirka var det vanskelig å finne fram. Men så fant han ei dør inn til kirka. Da han åpnet den, ble han forskrekket. Han så ei klar solstrime midt i kirkerommet. Han stusset. Så han et mirakel? Utenfor kirkebygget stengte tåka for lyset, men inne i kirka var lyset tydelig. Hvorfor var det slik? Hvor kom lyset fra? Han løftet blikk oppover. Da så han et vindu høyt oppe i kirketårnet. Lyset strålte inn gjennom vinduet fordi kirketårnet rakk høyere opp enn tåka.
I morgen 1. november 2020 er det Alle Helgens søndag. Vi lever i en tid preget av fortviling, forvirring og famling i tett tåke. Hvor kan vi finne lys i mørket og håp for framtida? Jeg løfter blikket oppover til Gud som sa i tidens morgen: Bli lys, og det ble lys. Jeg leter fram ord i Bibelen og leser om verdens lys.
Jesus, verdens lys
Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.»Joh 8,12.
Jesu disipler, verdens lys
Jesus sier: Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner man en oljelampe og setter den under et kar. Nei, man setter den på en holder, så den lyser for alle i huset. Slik skal deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen! Matt 5,14-16.
Gjennom troens vindu tar vi imot verdens lys fra Jesus og hans disipler. Lyset fra Gud når helt ned til oss.
Bilde av Lyngdal kirke midt mellom gravene.
Trygve Omland.
Lyngdal 9.10.2020
Bildet kan inneholde: himmel, sky, tre, plante, hus og utendørs
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg