Klokkergården bygdetun i Lyngdal

Klokkergården bygdetun i Lyngdal har blitt naturpark og kulturpark som kan gi ro i sinnet. Jeg anbefaler alle å slentre rundt i stillheten og se på gamle bygninger som er stappfulle av historie og minner. Bygdetunet ser nå velstelt ut med friske, grønne plener og røde og hvite kulturbygg.
I dag velger jeg å vise bilder av Gamle Å skole der jeg var elev i seks år, og Vintland skole som representerer grendeskolene.
Videre ser vi Veggje poståpneri i kveldsstemning med Lyngdal kirke i bakgrunnen. Begge bygningene bringer gode og triste budskap om liv og død.
Elva langs Klokkergården hadde lite vann i dag, men var likevel verd et bilde av frodige vekster.
Bygdetunet består av et misjonsmuseum, Vintland skole, Låven, Gamle Å skole, Veggja Poståpneri og Smia. Her er mye å se på og studere.
Misjonsmuseet ligger i bygdas første skolebygning som ble reist på initiativ fra sokneprest Gabriel Kirsebom Kielland. Hans kone Gustava Kielland regnes som grunnlegger av kvinnemisjonsbevegelsen. Vi ser Lyngdal prestegård, der Kielland bodde, fra veien inn til bygdetunet. Kilde: Wikipedia.
Jeg opplever at samspillet mellom kirke, misjon, skole, posthus, natur og kultur kommer fint fram i Klokkergården bygdetun.
Jeg savner Lyngdal landbruksmuseum som viser en viktig side ved Lyngdals historie og identitet. Kan det plasseres i bygdetunet mellom Låven og Veggje posthus i mindre format enn tidligere tenkt? Eller blir det et større museum der delene til landbruksmuseet er lagret?
Lyngdal 27.06.2021 og skrevet på  blogg 05.07.2021.
Trygve Omland
Å skole og Vintland skole
Veggje poståpneri
Lyngdal prestegård
Elva Lygna ved Bygdetunet
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg