Kvåsfossen Sørnorsk Laksesenter i Lyngdal

Kvåsfossen i Lyngdal gir nye krefter

Bilde 1. I dag valgte vi en tur til Kvåsfossen. Friske fine, frimodige solgule blomster tok imot oss. Visst skal våren komme. Visst skal vi vinne over et virus som herjer med stormaktene i hele verden.

Bilde 2. Vi gikk inn på den gamle veien som går langs Kvåsfossen. Nå var den som en smal traktorvei i tett skog. Jeg tok et bilde som viser fram en stor parkeringsplass ved den nye, moderne laksetrappa. Ser du nøye etter, finner du kanskje en – 1 – bil parkert. Når koronaen er kjempet ned, ja, nedkjempet i knestående, skal biler fulle asfalten igjen.

Bilde 3. Hvor mange veier ser vi her? Jeg tar bildet fra den gamle veien forbi Kvåsfossen. Først ser vi litt av den nye veien i dalen. Så får vi et glimt av elva Lygna som skummer kritthvit i stor fart på vei mot havet. Oppe i steinura ser vi en strek som er veien til Fidjestøl 4 km lenger framme. Den er stengt nå for biler. Men veien vitner om kraftige karer som slåss med store steiner før og etter 2. verdenskrig og for å få ny vei og ny framtid.

Kvås

Bilde 4. Kvåsfossen og Laksetrappa er som tvillinger. De lever hånd i hånd. De beriker og begeistrer oss.

Bilde 5. Tida er inne til å dvele ved skjønnheten, storheten og styrken i Kvåsfossen.

Lyngdal 31.03.2020
Tekst og foto Trygve Omland

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg