Lenge leve Lista med sin kunst

SØRLANDSUTSTILLINGEN 2019

Vi er på vei ut fra Lista fyr. Jeg stanser bilen, ruller ned et bilvindu mot høyre og ser en installasjon med lyseblå himmel og blått hav som bakteppe. Jeg ser røde pinner som pinseflammer stige opp fra ei frodig, vår-grønn Lista-eng. De fleste pinnene er oppreiste og litt skeive. Det ser kaotisk ut. Noen få pinner ligger på tvers og holder det sammen. Det ser spinkelt ut som en kontrast til Lista fyr med sitt solide og faste fundament.

Installasjonen kan også minne om sprikende staur som det er vanskelig å holde sammen.

Pinnene minner meg om et pinnespill som krever en stødig hånd.

Felles for disse fantasifulle tolkningene av kunstverket er at de står plantet i landskapet på Lista, plassert i den største landbrukskommunen i fylket og omgitt av grønt gress som tåler havets herjinger og vinterens stormkast.

Slik er livet.

Lenge leve livet på Lista.
Vi er inn i det grønne skiftet i Norge og hele verden. Røde, blåe, grønne og gule må stå sammen i kampen for et sunt klima og et sunt miljø. Med disse ordene kan vi oppsøke mange installasjoner ute og inne på Lista i forbindelse med SØRLANDSUTSTILLINGEN 2019. Se mer informasjon nedenfor.

Til slutt en oppgave:
Hvem har laget installasjonen på bildet?
Hvordan tolker du produktet i den grønne enga?
Hva kan de fire fargene stå som symbol for?

Jeg siterer videre fra Internet. ”I 2019 fyller Sørlandsutstillingen 50 år. Vi er glade for å invitere kunstnere med tilknytning til regionene om å søke deltakelse i en stasjonær utstilling på Lista i Farsund kommune. Lista er et populært turområde med godt over 60 000 besøkende i året, hovedsakelig i sommermånedene da utstillingen skal stå.
Vi ønsker arbeider som tar utgangspunkt i, eller kan knyttes opp til, landskapet, naturen, historien eller opplevelsen av dette svært spesielle stedet. Dette kan være nye, uprøvde prosjekter, stedsspesifikke verk eller verk som samhandler med Lista. Det er mulighet for kunst på ulike steder, både innendørs og utendørs, men det ønskes fortrinnsvis arbeider som bruker og tar nytte av det de ulike landskapene tilbyr.”
Sitat fra http://sorlandsutstillingen.no/utlysning2019/

Lyngdal 10. Juni 2019, andre pinsedag. Trygve Omland.

Området ved Lista fyr.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg